Maandelijkse Challenge

CRAFTADDICTION HEEFT ELKE MAAND EEN CHALLENGE. DE LOPENDE CHALLENGE VIND JE RECHTS IN DE SIDEBAR.
DOE GEZELLIG MEE!

donderdag 7 juni 2018

Be Happy ...


Mixed Media Canvas “Be Happy“
Gast Design Project Heidi Jakobs

Hoi allemaal, 
ik vind het ontzettend leuk dat ik vandaag een project met jullie mag delen als gast designer voor CraftAddiction! Ik heb voor jullie een mixed media canvas gemaakt naar aanleiding van het Juni Challenge Mood Board. Ik ben dol op de zomer dus dit Mood Board is helemaal mijn ding. Ik werd vooral geïnspireerd door de diverse schakeringen groen in het mood board, het gebruik van tekst en het gebruik van touw/koord en natuurlijk de zeester en de schelpen!


Ik zal jullie aan de hand van foto’s stap voor stap laten zien wat ik heb gedaan maar voordat ik ga beginnen wil ik graag nog even vermelden dat je niet precies de merken/producten hoeft te gebruiken die ik heb gebruikt! Gebruik wat je hebt, zoek je eigen stijl en vooral: Heb plezier!

Mocht je het fantastische mood board van deze maand nog niet gezien hebben, het ziet er zo uit:
  
Stap 1:
Als basis heb ik gekozen voor hexagon canvas (15cm). Ik heb dit canvas geprepareerd met een witte gesso. Toen de gesso droog was heb ik op verschillende plekken gestempeld met Archival Ink in de kleur “Jet Black“(belangrijk is hierbij dat je een watervaste inkt gebruikt) en een Script stempel.
Vervolgens heb ik met een palette knife "White Crackle Paste“ aangebracht over een Maskstencil. Deze Crackle Paste heb ik ‘s nachts laten drogen, dan krijg je het mooiste resutlaat (als je deze Crackle Paste met je heat tool droogt dan krijg je minder scheurtjes).
Elke stap herhaal ik ook op de zijkant van het canvas!


Stap 2:
Je kunt aan je mixed media project op verschillende manier kleur toevoegen: je kunt eerst je achtergrond en alle elementen toevoegen en dan op kleur brengen in één of twee stappen, maar je kunt ook eerst je achtergrond op kleur brengen en de elementen die je wil toevoegen apart kleuren en dan pas toevoegen. Doe wat jij het meest prettig vind!

Voor het project van vandaag heb ik er voor gekozen om de achtergrond en de losse elementen apart op kleur te brengen.
Voor de canvas achtergrond heb ik gekozen voor Lindy’s Stamp Gang Magicals in de kleuren “Rusty Lantern Lime“ en “Greased Lightnin ‘ Green“. Met een droge kwast breng ik een beetje van het poeder van het potje over naar mijn canvas, vervolgens spray ik met water, waardoor de kleuren gaan lopen, door het kantelen van je canvas kun je bepalen waar de kleuren heen gaan en wanneer je het leuk vind droog je met je heat tool. Dit doe je per kleur afzonderlijk en in verschillende laagjes tot je het donker genoeg vind. Als laatste heb ik ook nog even wat “Rusty Lantern Lime“ met water gemengd op mijn werkblad en hiermee gespatterd met een kwast.

Nadat dit geheel droog was heb ik een aantal keren jute koord om het canvas gewikkeld en aan de achterkant vastgeknoopt.


Stap 3:
Nu mijn basis klaar is ga ik verder met het afzonderlijk op kleur brengen van de elementen die ik boven op het canvas ga aanbrengen. Je kunt dit op verschillende manieren doen: je kunt direct Lindy's Stamp Gang sprays of Magicals aanbrengen op je chip boards en daaroverheen een laagje Embossing Poeder aanbrengen. Je kunt je chip boards eerst met gesso prepareren en dan kleur toevoegen. Je kunt ook alleen Embossing Poeder toevoegen (in één of meerdere lagen). Je kunt ook je chip boards schilderen met acryl verf en elk ander medium wat je kunt verzinnen maar voor het project van vandaag heb ik dat niet gedaan. De mogelijkheden zijn eindeloos! Kies de techniek die jou het meeste aanspreekt of die past bij jouw project!
Wanner je Embossing Poeder toevoegt aan je projecten dan kun je daarvoor het beste VersaMark Inkt gebruiken (dit is een plakkerige inkt waar het poeder voldoende aan hecht zodat je het kunt smelten met je heat tool).

Voor het project van vandaag heb ik de volgende manieren gebruikt om mijn chipboards op kleur te brengen:
- voor de vlinders (die je later zult zien) heb ik Lindy’s Stamp Gang Magical in de kleur “Greased Lightnin‘ Green“ met LSG Embossing Poeder in de kleur “King Midas Gold“ gebruikt;
- op het Be Happy chip board heb ik één laag LSG “Aurora Amethyst“ Embossing Poeder en twee lagen LSG “King Midas Gold“ Embossing Poeder gebruikt;
- op het 2Crafty chip board (“Circle Lace Panel“) heb ik eerst witte gesso gebruikt en toen op kleur gebracht met LSG Magical Shaker in de kleur “Magnolia Magenta Gold“ en LSG Spray “Open Arms Amethyst“;
- op de kleine bloemen chip boards heb ik LSG Magical Shaker “Magnolia Magenta Gold“ en LSG Embossing Poeder “Aurora Amethyst“ gebruikt;
- op de chip boards in de vorm van teenslippers heb ik LSG Spray in de kleur “Open Arms Amethyst“ en LSG Embossing Poeder in de kleur “Aurora Amethyst“ gebruikt;
- op het Wycinanka bloemen chip board heb ik één laag LSG Embossing Poeder in de kleur “King Midas Gold“ gebruikt.


Stap 4:
Hier ben ik begonnen met het ontwerpen van mijn lay out: ik ben begonnen met de grootste elementen en in de volgende stappen voeg ik daar steeds kleinere elementen aan toe. Ik voeg op die plekken iets toe waar ik het gevoel heb dat nog iets ontbreekt: dit is voor mij het meest tijdrovende deel van het ontwerp proces. Om alle elementen te bevestigen heb ik Gel Medium gebruikt.


Stap 5:
Nu ga ik de kleinere schelpen toevoegen, kleinere chip boards, wat metalen elementen en ook wat Stampendous Fran-Tage “Gilded Mica Fragments“. Werk aan je canvas todat je er blij mee bent!

Een paar tips: als je nog niet bekend met de “rule of thirds/regel van derden“ dan zou ik zeker aanraden dit op te zoeken (het kan je enorm helpen bij het ontwerpen van je projecten: in grote lijnen betekent het dat het voor het oog heel saai is als je alles in het midden van je project plakt), bewaar ook wat “witte“ ruimte op je project (deze ruimte hoeft niet letterlijk wit te zijn, maar sommige delen van je project zouden rustiger moeten zijn dan andere delen, dit is prettiger voor het oog van de kijker), werk daarnaast in laagjes (het maakt je project interesanter om naar te kijken: dit vind ik het moeilijkste deel; ik vind het lastig om een mooie achtergrond of die mooie chip boards weer bijna helemaal te bedekken, maar ik werk wel met laagjes op mijn eigen manier: stempelen, texture paste, kleur aanbrengen, chip boards, andere elementen; je kunt zoveel of zo weinig laagjes bouwen als je zelf leuk vind!).


Stap 6:
Nu is het tijd om de puntjes op de i te zetten om het project helemaal mooi af te maken: voor dit deel gebruik ik graag parelkralen, facet geslepen kralen en palletjes/sequins in verschillende maten en kleuren (maar die wel passen bij je project) en ook wat gilding wax gebruikt, voornamelijk op de randen van het canvas en de schelpen)). De kleinste elementjes heb ik bevestigd met Ranger “Glossy Accents“ (omdat ik hiermee heel gedetailleerd kan werken).


Een paar detail foto’s:
Dankjewel Nicole voor deze leuke uitdaging, ik heb ontzettend veel plezier gehad tijdens het maken van dit project. 

Ik wens jullie een creatieve dag!
Heidi Jakobs
De navolgende producten die ik heb gebruikt kun je kopen bij CraftAddiction.
Bekijk ook vooral de rest van het assortiment van CraftAddiction: dingen zoals canvasses, gesso, texture paste, gel medium, stencils, gilding wax, sprays en dergelijke meer zijn in veel verschillende vormen en van diverse merken verkrijgbaar!

  
    
 
   
    
   6 opmerkingen:

  1. Impresionante. Elegante, colores preciosos, composición divina...me ha enamorado. Felicidades por ello, besos y feliz semana.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks so much for your sweet comment! For the English step by step version you can visit my blog!

      Verwijderen